Sosyal Medya

Güncel

Kudüs’te ısrar ilişkileri koparır

ABD ve İsrail’in Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmeye yönelik hamlelerine sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir.



Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuÅŸmada Kudüs’ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduÄŸunu bildiren ErdoÄŸan, Trump’ın Kudüs ile ilgili adım atması halinde Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı Liderler Zirvesinin Ä°stanbul’da toplanacağını kaydetti. ErdoÄŸan, “Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı Dönem BaÅŸkanı olarak, bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. EÄŸer böyle bir adım atılacak olursa; hemen, beÅŸ on gün içerisinde Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı Liderler Zirvesi’ni Ä°stanbul’da toplayacağız. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgidir. Amerika’yı buradan bir kez daha ikaz ediyoruz. Böyle bir adım atamazsınız. Ä°srail ile diplomatik iliÅŸkiyi koparmaya gider” uyarısında bulundu. 

“NEREDE KULLANACAK BU SÄ°LAHLARI AMERÄ°KA?”

ErdoÄŸan Türkiye’ye verdiÄŸi sözleri tutmayarak YPG’ye silah yardımını sürdüren ABD’ye sert çıkarak, “Nerede kullanacak bu silahları Amerika? DEAÅž diye bir ÅŸey mi kaldı ortada? Suriye’ye karşı mı kullanacak? Irak’a karşı mı kullanacak? Yok. Kime karşı kullanacak? Ya Ä°ran, ya Türkiye, sıkıysa Rusya. Åžimdi buradan bir ÅŸey açıklıyorum. Rakka operasyonundaki DEAÅž militanlarının sürüleceÄŸi yer neresi biliyor musunuz? Mısır Sana Çölü, oraya. Ve orada onlar istihdam edilecekler. Görevlerini daha sonra yakından takip edeceÄŸiz” dedi.

“ABD’DE 28 ÅžUBAT BENZERÄ° BÄ°R SÃœREÇ YAÅžANIYOR”

ABD’de görülen davayla ilgili görüşlerini aktaran ErdoÄŸan, “Amerika’daki dava, hukuk, adaletle ilgili olmayan bir cambaza bak cambaza oyunudur. Pek çok kuÅŸ birden vurulmak hedefleniyor. Birisi, Suriye ve Irak’taki projeye hız verilmek istenmesidir. Davanın projesi Amerikan yönetimi içindeki bir gruba aittir. Amerika’da ülkemizdeki 28 Åžubat dönemine benzer bir süreç yaÅŸanıyor. Eski yönetim bakiyesi bir grubun ülkemiz konusunda Trump yönetiminin iradesine aykırı olarak yöntem izlediÄŸi anlaşılıyor. Bizim muhatabımız Sayın Trump’tır ve öyle de kalacaktır. Bizi yargılamalarının niyeti binlerce kilometrelik terör koridorudur. Åžantaj aracı olarak kullanmak üzere gündemde tutulduÄŸu açıkça görüldü” diye konuÅŸtu.

“BU KOMPLO TÃœRKÄ°YE’YE KARÅžI KURULDU”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ÅŸunları söyledi: “Bu davanın Amerikan kamuoyundaki ve medyasındaki yansımalarına baktığımızda ise bambaÅŸka manzarayla karşılaşıyoruz. Zarrab davasını, Rusya Flynn Trump davasıyla birlikte deÄŸerlendiriyor. Amerikan iç siyasetindeki büyük kavganın malzemesi olarak da algılanıyor. Avrupa medyasının da aynı ÅŸekilde olduÄŸunu görüyoruz. Ortada FETÖ’nün ve ana muhalefetin güdümündeki birtakım çevrelerin iddia ettiÄŸi gibi bir yolsuzluk davası yoktur. Amerika’daki davanın özünde de böyle bir iddia söz konusu deÄŸildir, zaten de olamaz. Nasıl 17-25 Aralık’ta yolsuzluk görüntüsü altında ülkemizdeki anayasal düzeni emniyet darbesiyle yıkma çabası varsa, Amerika’daki davada aynı amacı gerçekleÅŸtirme niyeti vardır. Davanın iddianamesindeki komplo iddiası doÄŸrudur, ama bu komplo Türkiye’ye karşı kurulmuÅŸ bir komplodur.”

“TÃœRKÄ°YE DEAÅž’LA MÃœCADELE EDEN TEK NATO ÃœLKESÄ°”

KonuÅŸmasında DAEÅž ile mücadeleye deÄŸinen CumhurbaÅŸkanı, “Sırf Türkiye’nin operasyonlarına engel olmak için, bu teröristleri Amerika’nın koruması altına alan müttefikin, müttefikliÄŸini nasıl kabul edeceÄŸiz? DEAÅž bahanesiyle yürütülen bu sinsi oyunun gizlenebilecek tarafı kalmamıştır. Bize kimse DEAÅž ile mücadele konusunda ahkâm kesmeye kalkmasın. Çünkü Türkiye DEAÅž ile fiilen savaÅŸ tek NATO ülkesidir” dedi. 

KILIÇDAROÄžLU’NA Ä°STÄ°FA ÇAÄžRISI

“Ana muhalefet partisini başındaki zatın, grup kürsüsünden salladığı kağıtların yalan olduÄŸunu ortaya çıkardık. Buradan ana muhalefetin diÄŸer adıyla ana hıyanetin başındaki zata çaÄŸrımı tekrarlıyorum. Åžayet iddiasını kanıtlasaydı ben CumhurbaÅŸkanlığı görevini bırakacaktım. Åžimdi aynı ilkeli tavrı kendisinden bekliyorum” diyerek CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’na istifa çağırısında bulunan ErdoÄŸan, “Salı gününden bu yana CHP’nin başında durduÄŸu her vakti gereÄŸini yapamadığı zaman dilimi olarak kaydediyorum. Bu zatın ‘Yüzde 40 oy alamazsam gereÄŸini yaparım’ dediÄŸini, ekranlar buna ÅŸahit, kılını kıpırdatmadığını da biliyoruz. Bu zat aÄŸzından çıkandan öylesine habersiz ki... Mesela geçen haftaki grup konuÅŸmasında uyuÅŸturucu kullanımı ile ilgili önerge verdik, AK Partililer reddetti dedi. Hâlbuki bu önerge AK Partili vekillerin desteÄŸi ile kabul edilmiÅŸ ve araÅŸtırma komisyonunun kurulmasına karar verilmiÅŸtir” ifadelerini kullandı. 

“İÇ SÄ°YASETTE KULLANAN AYNI Ä°HANETÄ°N ORTAÄžIDIR”

“GeldiÄŸimiz ÅŸu noktadan itibaren her kim Amerika’daki davayı Türkiye’nin iç siyasetinde malzeme olarak kullanmaya kalkarsa, o da aynı ihanetin ortağı demektir” uyarısında bulunan CumhurbaÅŸkanı, “Amerika’daki mahkemede dile getirilen iddiaların deÄŸerlendirilmesini bizim yargımız yapmıştır, hükmünü de vermiÅŸtir. Bu iddiaların siyasi bir faturası olacaksa, onu kesecek olan da bizim milletimizdir. Meselenin görünüşteki sebebi olan Ä°ran ile ticaretimizde haklı olan taraf biziz. Kiminle ticaret yapacağımızın kararını biz veririz, baÅŸkaları deÄŸil” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Artık taşeronlar ortadan kalkıyor

KonuÅŸmasında taÅŸerona iliÅŸkin yeni düzenlemeye de deÄŸinen ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi: “Yaklaşık 900 bin çalışanımızı ilgilendiren ve kamuoyunda taÅŸeron olarak bilinen alt iÅŸveren işçileriyle ilgili düzenlemeye de deÄŸinmek istiyorum. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teÅŸekküllerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin, halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkarılabilecek. Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeÅŸlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyunda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz. Böylece inÅŸallah bu sorun ortadan kalkıyor, artık bu aradaki komisyonlar, taÅŸeronlar tamamen ortadan kalkıyor, hepsi böylece işçi kadrosuyla görev alıyorlar. Belediyelerde de belediye ÅŸirketlerinin, iktisadi teÅŸekküllerinin inÅŸallah personeli olarak göreve devam edecekler. Hayırlı olmasını diliyorum.” ErdoÄŸan, taÅŸeron sorunun ortadan kalkmasında gösterdikleri çabadan dolayı baÅŸta BaÅŸbakan Binali Yıldırım olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide SarıeroÄŸlu’na, Maliye Bakanı Naci AÄŸbal’a ve tüm emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür etti.

“TRUMP’LA GÖRÜŞME GERÇEKLEÅžMEDÄ°”

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, AK Parti Grup Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. ErdoÄŸan, Trump ile görüşmesine iliÅŸkin olarak, “Görüşme gerçekleÅŸmedi. DışiÅŸleri Bakanlığı temas halinde” açıklamasında bulundu. 28 Åžubat davasına iliÅŸkin soruya ise ErdoÄŸan, “Her ÅŸey açık ortada. Yargı süreci devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.